еСавези
Добродошли на веб портал путем којег се приступа сервисима информационог система спорта у АП Војводини.
Ваш sportal.org.rs

За покрајинске спортске савезе 88 милиона динара из покрајинског буџета

„Буџет за функционисање покрајинских спортских савеза за наредну годину је знатно увећан и износи 94 милиона динара, од чега је 88 милиона намењено њиховим редовним активностима, док ће шест милиона бити усмерено за стручно усавршавање тренерима“, истакао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста на годишњем сусрету покрајинских спортских савеза у Новом Саду.

У Спортском савезу Војводине, где су се окупили председници ових спортских организација из целе Покрајине, поред финансирања спорта на територији АП Војводине  у 2022. години, било је речи и о најзначајнијим активностима и обавезама савеза у наредном периоду у циљу њиховог још бољег функционисања.

Секретар Баста рекао је да је добра вест и то што ће од наредне године бити издвојено 18 милиона динара и за стипендирање младих спортиста из АП Војводине, што је такође знатно више у односу на претходну када је за то било предвиђено 10 милиона динара.

Када је реч о конкурсу за развој спорта, за који је претходне године било издвојено 20 милиона динара, ресорни секретар је прецизирао да сада ову област очекује подршка од чак 43 милиона динара, што је изузетно важно због стратешког приступа унапређењу спорта и улагањима у његов будући развој.

Председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас указала је на значај оваквих сусрета, који треба да донесу бољи увид у досадашње функционисање спортских савеза у Војводини, као и да се сагледају предности, али и мањкавости онога што је до сада урађено.

„Када је реч о утисцима о години која је за нама, чак и када узмемо у обзир све проблеме које нам је донела корона, ипак смо имали успешну годину. Буџети јесу били смањени јер није било довољно активности, али зато се надамо да ће 2022. година уз већу финансијску подршку бити много боља и активнија“, истакла је Јурасова.

Share

You may also like...