еСавези
Добродошли на веб портал путем којег се приступа сервисима информационог система спорта у АП Војводини.
Ваш sportal.org.rs

Подршка покрајинским спортским савезима вредна 117 милиона динара

Укупан буџет Покрајинског секретарија за спорт и омладину знатно је увећан у односу на прошлу годину те је стога, како је данас истакао покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, приликом доделе уговора о финансирању редовних активности покрајинских спортских савеза било могуће увећати и средства намењена за њихове годишње и посебне програме рада. Ресорни секретар је уручио уговоре председницима спортских савеза из целе Војводине, вредне укупно 117 милиона динара.

„За функционисање 57 спортских савеза у нашој покрајини из буџета смо издвојили 88 милиона динара за финансирање годишњих програма, а 29 милиона за посебне програме ових спортских организација, што је највеће издвајање за ову врсту програма до сада“, истакао је секретар Баста.

Пројекати савеза у оквиру посебних програма реализоваће се у четири области, којима је обухваћено организовање међународних манифестација од значаја за АП Војводину, инфраструктурно опремање, допринос развоју спорта и афирмација школског и универзитетског спорта.

Честитајући на добијеном средствима свим представницима спортских савеза, секретар Баста пожелео им је успешан даљи рад и постизање циљева, који ће се огледати у унапређењу спорта и стварању нових шампиона,  како би се млади мотивисали за бављење спортом, што свеукупно треба да допринесе очувању здравог друштва.

Share

You may also like...