еСавези
Добродошли на веб портал путем којег се приступа сервисима информационог система спорта у АП Војводини.
Ваш sportal.org.rs

За покрајинске гранске савезе 100 милиона динара

У Великој сали Спортског савеза Војводине у Новом Саду данас су челници Покрајинских гранских савеза потписали уговоре са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину о расподели средстава за овогодишње програме у вредности од 100 милиона динара. Реч је о редовном годишњем финансирању   56 гранских савеза за које је издвојено 80 милиона динара као и о посебним програмима којима је намењено 20 милиона и 800.000 динара.

По речима Владимира Батеза, покрајинског секретара за спорт и омладину овогодишњи буџет тог секретаријата је 330 милиона и 700 хиљада динара од чега је 174 милиона и 630 хиљада динара намењено сектору спорта.    
– Наш секретаријат заправо суфинансира Спортске савезе и сугестија је да се додатни, алтернативни извори финансирања потраже и преко локалних самоуправа каже Батез.- Многи савези раде на најбољи начин и имамо добру сарадњу. Надам се да ћемо успети да обетбедимо додатна средства јер нам предстоји низ догађаја од посебног значаја за АП Војводину и да ћемо успети да их подржимо.

У редовне програме финансирања  18 милиона динара намењено је стипендистима, четири милиона спортским стручњацима и тренерима, афирмацији школског и универзитетског спорта пет милиона динара…

У оквиру посебних програма за потребе организације међународних такмичења издвојено је 14. милиона динара, за акциони план 4,8 милиона, за школски спорт 1,2 милиона динара и за инфраструктурна опремања 430.000 динара.

Share

You may also like...