Страница 
 од 6823
ИД 7306
Од 16/08/2022
До 21/08/2022
Година 2022.
Назив такмичења/манифестације Камп перспективних спортиста Кик бокс савеза Војводине
Држава-Град "Камп Извиђача", Кањижа
Тип Манифестација од значаја за АПВ
Категорија све категорије
Спорт КИК БОКС
Организатор КБСВ, и КБС "ГОЗО ШИОДА" Кањижа
Приоритет Да
Чланица Клуб борилачких спортова "ГОЗО ШИОДА"
Број учесника
Напомена

KAMP PERSPEKTIVNIH SPORTISTA

KIK BOKS SAVEZA VOJVODINE 2022

 

    Ove godine se organizovao osmi (8) put „Kamp perspektivnih sportista KBSV“ u  Kanjiži, od 16. do 21.avgusta 2022. godine.

Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Kanjiže (gospodin Mihalj Halas) uz koordinaciju Kik boks saveza Vojvodine (Miodrag Jotić). Predsednik Kik boks saveza Vojvodine, g-din Žarko Radović je aktivno učestvovao u radu i nagledao funkcionisanje ovogodišnjeg kampa.

Kamp je pod pokroviteljstvom  Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu,  ali su pojedini klubovi Kik boks saveza Vojvodine samofinansirali za dodatne učesnike kampa.

Kamp je zamišljen kao edukativna osnova za dalji napredak u sportu, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja, i boravak u prirodi na obali Tise. Smeštaj je u obezbeđenim šatorima, a ishrana se priprema u okviru kampa. Razvijajući ekološku svest i socijalizaciju, učesnici su tokom dana u prirodi i spavaju u šatorima. Obrok je jednak za sve i polaznici sami brinu o čistoći kampa (radeći redarstvo), kao i svog šatora i svog pribora za jelo.

  Broj učesnika Kampa je svake godine sve veći, i velik je broj onih koji ne mogu prisustvovati zbog ograničenog kapaciteta Kampa. Učestvovalo je 112 mladih kik boksera (oba pola) iz 19 kik boks klubova sa teritorije Vojvodine, kao i naši prijatelji iz Mađarske.

 U lepom ambijentu pored reke Tise na otvorenom, mladi kik bokseri su se družili, trenirali, učili i provodili vreme zajedno.

  Vreme provedeno u Kampu je isplanirano kroz 3 treninga dnevno, odlaske u sportsko rekreativni centar „Banja“(zatvoreni bazeni), kao i na „otvorene“ bazene,  organizovano učešće na takmičenjima i kulturnim manifestacijama u Kanjiži, turističku vožnju čamcem...

    Naravno, najvažniji aspekt seminara su treninzi koje vode licencirani treneri Kik boks Saveza. Pored usavršavanja takmičara, ovaj kamp je i značajan po zajedničkom radu trenera, uzajamnim sugestijama i pomaganju.  U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport, i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, održavani su treninzi i predavanja polaznicima za Operativne trenere kik boksa. Ove godine je održano nekoliko značajnih predavanja od strane eminentnih stručnjaka, i to:

● Tadija Kačar i Dragomir Vujković – „Olimpijski čas“.

● Antidoping agencija Srbije: Dr. Marija Anđelković, Dr. Marija Milosavljević, i Dr. Jelena Đurović

● Sudijska komisija: Jelena Kuburić - „Osnove suđenja u kik boksu“.

● Trenerska komisija: Miodrag Jotić - „Teorija i metodika Kik boksa“, 

                                                                     „Značaj i uloga trenera u kik boksu”.

 

Kvalitet edukacije i zajednički treninzi učinili su da ovaj kamp sigurno postane značajna prekretnica u bavljenju borilačkim sportovima. Edukativna osnova Kampa je zasnovana na predavanjima koja obiluju informacijama, pravilima, novim metodama treninga i snimcima takmičenja, borenja.

Kampu je prisustvovao i predstavnik Kik boks saveza Srbije, generalni sekretar saveza Petar Petrović.

 

https://www.kick.rs/vesti/kamp-perspektivnih-sportista-kik-boks-saveza-vojvodine-2022/

https://www.rtv.rs/sr_ci/sport/individualni-sportovi/odrzan-kamp-perspektivnih-sportista-kik-boks-saveza-vojvodine-u-kanjizi_1372026.html

 

Страница 
 од 6823
©2018-2020. Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Сва права задржана.